Strzechpol
Chleb zawsze odgrywał wyjątkową rolę w życiu człowieka, rodziny i narodów w różnych zakątkach kuli ziemskiej.

Może mieć on różną formę, skład, odmienne metody sporządzania, ale jedno pozostaje niezmienne-funkcja chleba.

 Chleb to podstawowy i niezastąpiony pokarm, ale i symbol. Od pokoleń uprawa roli i wypiek chleba uchodziły za akt twórczy, za symbol życia i przetrwania...

W zależności od użytej mąki rozróżnia się chleb pszenny, pszenno-żytni oraz żytni razowy; wypieka się go także z mąki owsianej, jęczmiennej, kukurydzianej. Szczególną wartością odżywczą (duża zawartość soli mineralnych i witamin, głównie witaminy B1) odznacza się pieczywo razowe, zwane popularnie ciemnym - zwłaszcza pełnoziarniste, inaczej: cało ziarnowe (chleb Grahama, orkiszowy, itp.).

To właśnie naturalne składniki oraz wypróbowane receptury stanowią o znakomitych własnościach smakowo-zapachowych naszych wypieków.

Nasze produkty odznaczają się najwyższą jakością, kontrolowaną na wszystkich etapach produkcji, co potwierdza wdrożony system produkcji HCCP.


 



 Wszystkich zainteresowanych naszymi wypiekami zachęcamy do kontaktu z pracownikami naszej firmy.
Z przyjemnością odpowiemy na Państwa pytania dotyczące naszej oferty.

Piekarnia Wancerzów-Mstów
Janusz Knysak

ul. Polna 11                    - TEL: 34 328 42 96
ul. Częstochowska 92    - TEL: 34 329 53 62
42-244 Mstów, Wancerzów
woj. śląskie

GSM: 694 458 763
e-mail:
januszknysak@wp.pl


Wyświetl większą mapę

 


 

 


o firmie   :   oferta     :    zalety     :   galeria :    kontakt

 

 


Art In 2011 - dobre strony Internetu.